Globale werking

In Roeselare zijn per week 3 kinderartsen volgens een alternerend systeem,  verantwoordelijk voor alle gehospitaliseerde kinderen. Dit betekent dat een arts de pasgeborenen in de materniteit onderzoekt en een tweede arts is verantwoordelijk voor de dienst neonatologie en het verloskwartier. De derde arts vangt alle kinderen op de kinderafdeling en spoedopname op.

Door ons wetenschappelijk werk zijn we een erkende stageplaats pediatrie, waardoor twee assistenten (UZ Leuven en UZ Gent) mee roteren in het werkschema.

Door deze werkorganisatie wordt de continuïteit van de zorg gegarandeerd en ervaren de ouders dat we als groep samenwerken. Dankzij het elektronisch medisch dossier blijven alle kinderartsen op de hoogte van de medische geschiedenis van ieder kind. Twee maal per week worden de gehospitaliseerde kinderen met de voltallige groep kinderartsen besproken.

Op de campus Menen en Torhout staan de 4 kinderartsen in voor permanentie op de dienst pediatrie, neonatologie en de dienst spoedgevallen.

We streven naar een zo kindvriendelijk mogelijk beleid waarbij op de dienst kinderziekten adequate pijntherapie en op de dienst neonatologie NIDCAP zeer hoog in het vaandel worden gedragen. Bij pijnlijke procedures wordt zo nodig lachgas (Kalinox) als sedatie toegediend.